Occasion lease: scherpe deal binnen private lease

Occasion lease: scherpe deal binnen private lease

We hebben het hier niet over een tien jaar oude auto die zowat aan het einde van zijn latijn is, maar over een jong gebruikte, goed onderhouden auto van maximaal twee of drie jaar oud met weinig kilometers op de teller.

Budgetvriendelijke keuze

Een auto aanschaffen is een kwestie van persoonlijke wensen en situatie. Een gezin kiest eerder voor een ruime stationwagen, een jonge single voor een hippe cabrio. Budget speelt een belangrijke rol, want die favoriete auto moet natuurlijk wel betaalbaar zijn en niet te zwaar drukken op de vaste maandelijkse lasten. Om die droomauto bereikbaar te maken en de kosten overzichtelijk te houden, zonder verrassingen, kiezen steeds meer mensen voor een private leaseauto. Het goede nieuws is dat er ook een goedkopere variant is: occasion lease.

Wat is occasion lease?

Doordat een jonge occasion zijn hoge afschrijving van de eerste jaren al heeft gehad, kan een nog scherper private leasetarief berekend worden. Anders gezegd: de auto wordt goedkoper en komt via de private leaseconstructie binnen handbereik.

Voordelen private lease jonge occasion

Met occasion ofwel tweedehands lease komen heel veel aantrekkelijke, kostbare auto’s binnen handbereik. Zonder dat je daar een lening voor moet afsluiten of flink moet sparen. Door niet langer te kijken naar het forse bedrag dat nodig is om de auto te kopen, maar naar het maandelijkse bedrag dat je kunt missen, wordt het mogelijk toch een auto te rijden die én jong van leeftijd is én tegemoet komt aan jouw wensen en eisen. Naast het voordeel van een extra gunstig private leasetarief is hij per direct uit voorraad leverbaar, dus voor je het weet, staat je nieuwe auto voor je deur. En je wordt nooit meer verrast door onvoorziene hoge reparatiekosten.

Deze budgetvriendelijke vorm van leasen levert dus heel wat voordelen op, waardoor hij ook interessant is voor zzp’ers en startende ondernemers:

  1. Je stapt in een vrij recente volledig door de merkdealer onderhouden auto.
  2. Je rijdt in een auto die zuiniger is dan oudere occasions, doordat de laatste jaren auto’s steeds meer milieubesparend gefabriceerd worden.
  3. Flexibel leasecontract met een korte looptijd.
  4. Vanaf het moment dat je in je nieuwe auto stapt is het maandbedrag duidelijk.
  5. Je hoeft geen geld te lenen of lang te sparen.
  6. Je hebt geen omkijken naar onderhoud, wegenbelasting en dergelijke.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Je tweedehands leaseauto is in feite al klaar voor gebruik. Dat wil zeggen dat de vorige eigenaar de auto al samengesteld heeft (kleur, uitvoering, opties etc.). Hierdoor kan de occasion wat afwijken van wat je in gedachten had. Maar misschien overtreft de reeds geconfigureerde private leaseauto wel je stoutste dromen!

Occasion private lease: Ford Focus Wagon

Onze Ford Focus stationwagen is uitgevoerd als ‘ECOnetic Lease Trend’. Daartoe behoren onder meer airconditioning, cruise control met Adjustable Speed Limiting Device (ASLD), elektrische ramen, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, parkeersensoren achter en een navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm met Bluetooth en Voice Control. En dat is pas het topje van de ijsberg.

Met de achterbank neergeklapt heb je een inhoud tot je beschikking van meer dan 1.500 liter. En dankzij de zeer efficiënte dieselmotor – met een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km – houdt de Ford Focus Wagon de brandstofkosten laag. Bij OsCar Private Lease is deze auto nú te rijden vanaf 279 euro per maand. All-in, zorgeloos en geen bijtelling.