Private lease of occasion kopen?

Private lease of occasion kopen?

Een private leaseauto heeft een aantal grote voordelen in vergelijking tot het aanschaffen van een occasion. Heb jij jezelf wel eens deze vragen gesteld:            

Betaal ik te veel?

Een gemiddelde autorijder heeft geen verstand van de techniek van auto’s. De aanschaf van een tweedehands auto is daarom altijd lastig. Zijn er verborgen gebreken? Kan ik terugvallen op de verkoper als er iets misgaat? Vragen die het kopen van een occasion en daarmee het vaststellen van een goede prijs lastig maakt. Bij private lease heb je dit probleem niet. Je rijdt een nieuwe auto of een goed door de merkdealer onderhouden occasion en toekomstig onderhoud zit in de prijs inbegrepen.

Onverwachte hoge onderhoudskosten voorkomen?

Herken je dit: ineens gaat er iets stuk aan je auto of tijdens een keuring of beurt hoor je dat er onderhoud gepleegd moet worden. Of het gaat om remmen, banden, motoronderdelen of lampjes, de meter gaat lopen bij de reparatie ervan. Een auto moet veilig zijn, dus laks omgaan met dit soort zaken is onverstandig. En ook hier geldt: als je geen verstand hebt van de techniek van een auto, dan is het lastig vast te stellen in hoeverre onderhoud echt noodzakelijk is. Met private lease heb je dit probleem niet. Je brengt de auto naar een merkdealer bij jou in de buurt en de factuur gaat rechtstreeks naar het private leasebedrijf.

Krijg ik voldoende terug bij verkoop?

Je wilt van je auto af en verwacht een mooi bedrag terug te krijgen. In de praktijk valt het vaak tegen om je auto verkocht te krijgen tegen de vraagprijs. De potentiële koper ziet bijvoorbeeld krasjes die je zelf nooit zijn opgevallen en wil over de prijs onderhandelen. Daarnaast staan autoverkoopsites vol met soortgelijke auto’s tegen scherpe tarieven. Uiteindelijk kost het je ook veel tijd om je auto verkocht te krijgen. Bij private lease heb je geen last van de afschrijving van de auto. Dit is reeds verrekend in het maandbedrag. Je hoeft ook geen nieuwe koper te zoeken. Aan het eind van je leasetermijn lever je de auto in bij de leasemaatschappij en je bent klaar.

Private lease is zo gek nog niet!

Alles bij elkaar genomen is private lease een goed alternatief voor het kopen van een auto. Het bezitten van een occasion kan veel onverwachte kosten met zich meebrengen die bij het berekenen van de werkelijke maandelijkse kosten van een auto vaak niet zijn in te schatten en daarom niet worden meegenomen. Vergeet overigens niet dat een  private lease occasion ook tot de mogelijkheden behoort waardoor het maandbedrag zelfs lager uitvalt.

Ford Focus Wagon private lease: al vanaf 279 euro per maand

Laten we een goed en budgetvriendelijk voorbeeld geven waar je heel veel auto voor terugkrijgt: onze Ford Focus stationwagen. Een jong gebruikte, door de dealer onderhouden auto met weinig kilometers op de teller en een uitgebreid optiepakket. Hij rijdt op diesel, dus zuinig en houdt de brandstofkosten laag. Daarnaast heb je een extra voordeel, want voor dieselmotoren betaal je flink meer wegenbelasting en laat deze nu in de private leaseprijs zijn inbegrepen! Bij OsCar Private Lease is deze auto nú te rijden vanaf 279 euro per maand. All-in, zorgeloos en geen bijtelling.